William Butler Yeats!

Denna ockulta mästare / författare fick Nobelpriset 1923. Hans mysterier noveller ; “Lagens tavlor” och ” Rosa Alchemica” , är två av hans noveller.

Huvudpersonen som det handlar om möter sin ockulta mästare efter publikationen av ” Rosa Alchemica “, denne ockulta mästare med namnet Michael Robartos vill inviga honom i alkemiska rosenorden.

Men han vill inte följa med så han väljer att gå till Golgata ( följa Jesus)det andra valet var ju att gå till Eleusis ( följa Apollon). På väg till Golgata så får han en vision och han hör nån ropa : ” spegeln är krossad i otaliga skärvor”!

pga av detta så känner han sig tvingad att följa sin mästare oavsett riktning och väg. Han blir visad och lämnad i Rosenordens tempel , det första han är tvungen att göra är att lära sig en uråldrig dans. Och detta enbart för att komma vidare.

Efter dansen blir han invigd bland både kvinnor och män som bär karmosinröda kåpor. Tillsammans dansar de tills de stupar av trötthet. På morgonen så blir han upptvingad av den hatiska allmänheten som består av grannar och hamnens fiskare. De bryter sig in och blir tvungen att fly.

Boken Rosa Alchemica!

Mina kommentarer!

May 18, 2022