Växter och svampar

Med sinnesvidgande effekt.

Det finns en tradition i Norden att använda växter och svampar i ceremonier. Men de som utför och utföra detta behöver ha stor kunskap som magiker.

De använder växter som Belladonna , spikklubba och svampar som Röd flugsvamp och psilocybiner.

Dessa är absolut inget nödvändigt att använda för ett magiskt arbete. Och om man är en novis inom detta område så skall det användas under stor försiktighet.  Och hålla ett stadigt cermoniellt förhållningssätt.

Det som säga vara den lättaste att använda är Röd flugsvamp. Den kan jämföras med det som indianerna använder som heter Peyton. 

Flugsvampen måste vara helt och hållet torkad annars finns det stor risk för förgiftning. Dels blir du otroligt sjuk men du förlorar också stor Megin och mod.

Frågan många utövade magiker ändå ställer är varför man bör äta denna svamp för att få svampens kunskap och kraft. Beror det på att ditt medvetende blir extra förändrat eller borde det inte räcka med en ceremoni utan förtäring där svampen växer.

Det borde räcka att sätta sig ner med svamparna runt sig och gå in i meditation och använda en trumma eller skallra till hjälp för att uppnå detta medvetende tillstånd.

Svaret kan nog bara svaras från dom som har denna kunskap.

Men visst är det intressant?

Kryddat brännvin

May 20, 2024