Vad händer sen?

Efter Knecht drunknings olycka så finner de papper som han har efterlämnat. På dessa papper så finns det redogörelser för tre inkarnationer som han upplevt tidigare på jorden.

Det första livet :

Är från den tid då alla kvinnor härskade på vår jord. Knecht själv är en shaman som förlorat sin regnmakare kraft. Pga detta så erbjuder han sig själv som ett offer till gudarna i den stam han befinner sig inom.

Det andra livet :

Handlar om en kristen eremit vid namn Josephus som blir hyllad för sin medkänsla, men sanningen är att Josephus använder medkänsla för att dölja sitt egna djupt liggande självförakt. I sitt sökande efter en biktfader för detta problem så möter han en like med samma predikament som vill ha honom som biktfader.

Det tredje livet:

Detta liv handlar om prinsen vid namn Dasa som blir utmanad av halvbror Nala i kampen om näste tronarvinge. Dasa blir tvingad att skydda sig själv genom ett liv på herdar , allt för att undvika att bli upptäckt och mördad. Dasa möter en Mästare i form av en Yogi när han gömmer sig i en skog. Han lämnar nu livet i flykt och gifter sig med skönheten Pravati. Medans Dasa varit i flykt så har Nala blivit kung och tar Pravati från sin halvbror. I ilska och förtvivlan så dödar Dasa Nala och flyr ut till skogen. Efter ett par år så finner drottning Pravati Dasa och gör honom till sin kung.

Men I grannlandet finns kung Govinda och han vill erövra Dasas land. Med brutalitet genom att mörda Dasas son Ravana tar han över detta land och hans drottning blir Pravati.

Dasas yoga filosofi kan inte skydda honom mot världens ondska och våldsamheter. Han återvänder till sin mästare och hans mästare får honom att förstå att allt är en illusion. Det är helt enkelt Mayas lek med oss människor.

" Glaspärlespelet!"

June 6, 2022

Illusion pga Mayas lek!

June 10, 2022