Tarotkort betydelse

Nu har vi kommit fram till den tyngsta tarot kort boken och läsningen som jag varit med om ; PHANTASMAGORIA : vampyrernas värld inom tarot. Eller som de säger : Ge upp till din spirituella hunger och Finn din väg genom gömd sanning.

Denna bok kommer kräva fler inlägg men jag börjar med tarotkort betydelse. Denna tarot lek har 78 kort, man arbetar med stora Arkanan och lilla arkanan precis som med andra tarotlekar. Det som är skillnad med denna och sk normala tarotlekar är att Phantasmagorian använder våra stjärntecken/zodiac.

Dessa tarotkort betydelse är länkade till bokstäverna i hebreiska alfabetet. Tyvärr så är denna enbart på engelska så jag kommer översätta men ändå använda kortens engelska namn ,

Den stora arkanan;

The fool : elementet trumfkort av luft.

The magician; planeten trumfkort av Merkurius

The priestess ; planeten trumfkort av Månen

The empress ; planeten trumfkort av Venus

The emperor; zodiacen trumfkort av Aries / Väduren

The hierophant; zodiacen trumfkort av Taurus / Oxen

The lovers; zodiacen av trumfkort Gemini/ Tvillingarna

Chariot; zodiacen trumfkort av Cancer/ Kräftan

Justice ; zodiacen trumfkort av Libra / Vågen

The Hermit; zodiacen trumfkort av Virgo/Jungfrun

Fortune; planeten trumfkort av Jupiter

Strength; zodiacen trumfkort av Leo / Lejonet

The Hanged Man ; elementet trumfkort av vatten

Death zodiacen trumfkort av Scorpio/ Skorpionen

Temperance ; zodiacen trumfkort av Sagittarius/ Skytten

The Devil ; zodiacen trumfkort av Capricorn/ Stenbocken

The Tower ; planeten trumfkort av Mars

The star ; zodiacen trumfkort av Aquarius / Vattenmannen

The Moon ; zodiacen trumfkort av Pisces / Fiskarna

The Sun ; planeten trumfkort av Solen

Judgement; elementet trumfkort av eld

The World ; planeten trumfkort av Saturnus och elementet trumfkort av jord

Dessa kort finns i alla tarotlekar men just i denna form så är de mer djupa , mörka och har en annan betydelse.

Den lilla arkanan ;

4 sviter precis som i andra tarotlekar. Skillnaden är att dessa kort har en länk mellan astrologi-numrerisk betydelse- element. Korten är numrerade 1 till 10 och inkluderar de sk Court Cards = Lords , Queens, Princess och Daughters.

Återigen skriver jag de engelska namnen men med svensk betydelse ;

Scepters; Viljans kort ; elementet eld , energi , agerande, passion , kreativitet, styrka , spiritualitet. Deras natur är härligt flammande, eldiga och explosiva och lustfyllda. Inom astrologin så är Scepters eld tecknen den självsäkra Aries / Väduren , den bländande Leo / Lejonet och den entusiastiska Sagittarius/ Skytten.

Grails ; Den emoionella biten , känslor , relationer, den omedvetna inutionen , psykiska medvetandet. Elementet är vatten , lugn och drömmligt samt stormigt och kaotiskt. Astrologiskt länkade med vatten tecken , omtänksamma Cancer / Kräftan , djup och renande Scorpio/ Skorpionen och inustiva Pisces/ Fiskarna.

Knives; symboliskt tänkande, mental aktivitet ,rationellt tänkande och bestämmande. Pendlande mellan frid och förståelse till mental konflikt och mentalt kämpande och intellektuell strävan. Astrologisk länkade till luft tecken, Libra/ Vågens balans , Aqaurius/ Vattumannens drömmar och hopp , Gemini/ Tvillingarnas intellektuella uppvaknande.

Skulls; de stora frågorna i livet, psyket , struktur, kraft , jobb , ekonomi , hem och den mentala kroppen. Man kan säga att det kan handla om allt från till bra arbete , management, comfort och säkerhet till envishet, hinder och psykiska problem. Elementet är jord , Capricorn/ Stenbockens stolthet och kunnande , Taurus/ Oxens hängivenhet och kärlek till hemmet och Virgos/ Jungfruns skicklighet och fruktsamhet.

Nr 22 stora Arkanan kan associeras med ett femte element och det är anden. Pentagramet som styr och kontrollerar flödet mellan de andra 4 elementen. Varje kort i stora Arkanan är kärnan av det gudomliga och ger energi och styrka , en andlighet större utanför din förståelse som samarbetar med Universum och varje aspekt av realitet.

Dessa kort representerar stora principer , koncept , din spirituella uppfattning med karaktär i styrka , långsiktiga energier och stora händelser i vårt liv samt andliga styrkor I samarbete. Man se det som en spegel som reflekterar gömda aspekter av vårat uppvaknande.

Som ni kanske förstår så är denna tarotlek mycket complex och därför så kommer jag göra fler inlägg om hela denna story.

Men först skall jag bli klar med ockultisten…

FERMENTATIO!

June 2, 2021

SUBLIMATIO!

June 7, 2021