Svart sexual magi

Kvinnomagikerna förknippades inte bara som onda utan till stor del inom svartsexual magi som dessa kvinnor använde för att skada älskare, och äkta makar eller nån annan typ av agg.

Man kan fråga vad kopplingen är?

Varför fanns det en koppling mellan kvinnor och sexualmagi?

Jo för att den allmänna åsikten under den Europeiska medeltiden av de som var lärda , av den kyrkliga och manliga världen att kvinnor överlag hade svårighet att kontrollera sina sexuella drifter.

I många många texter så beskrivs kvinnor som obotligt sexfixerade. Och samtidigt i detta så finns det en dubbelmoral och det var att det ändå var helt ok att använda trolldom för att få kvinnor, finna kärlekens glöd och hjälp mot impotens.

Dåtidens män ansåg också att sexualitet var länkad till sjukdom och kvinnors drift skapade stora besvär.

I den iriska helgonbiografin om Sankt Ciaran beskrivs hur själva helgonet temporärt botade drottningen av Mumu för att hon kände för stark passion för kungen Osraige. Dock hjälpte detta inte fullt ut. Rensningen av hennes kropp för att driva ut hennes syndiga lustar gick inte.

Och det ledde henne senare till hennes död.

Det finns också en annan irisk aspekt I detta och det var att de kvinnor som behövde bli sexuellt mättade , riskerade sitt liv en den längtan men inte bara det!

De blev fula också…

När jag går igenom vår historia så blir jag faktiskt mörkrädd. Detta är inte klokt men tyvärr är det så det var.

Stormmakarna

August 11, 2023