Spå ödet!

Tarot är en form av invigning inom det ockulta mästerskapet, att spå ödet är nånting du bör kunna innan du kan bli invigd.

De första tarotkort som skapades som man i nutid känner till är från familjen Visconti-Sforza. Konstnären Bonifacio Bembo gjorde bilderna och utformningen år 1459.

Bembo som var knuten till den hermetiska traditionen utövade detta i det fördolda. Och detta runt om i Italien.

Det finns dock dom som anser att de första tarotkorten kommer ifrån de sk sufi-kretsar i det Osmanska riket.

Dessa olika tolkningar skiftar men om vi lägger fokus på den högre arcanan som består av 22 kort och som vi kan dela upp i 2 delar. Då är det en grund för den ockulta tolkningsramen.

Och för att du skall kunna spå ödet så behöver du bemästra dessa kort. TarotKorten börjar med och slutar med kortet the fool / dåren. Den allra första tarotleken som kallas killekortleken börjar med dumbom (blaren) och slutar med harlekin (den dumdristige galningen).

Att det är lite skillnad beror på den ockulta utvecklings vägen från då dumbom till galning. De första 11 korten gör en beskrivning av vardagsmänniskan i den allmänna världen. Den andliga utvecklings världen börjar först med Arcana 12 och från arcana 12 till arcana 17 som är en övergång till den ockulta invigningsvägen.

Den andliga vägen är början och består av människors höga ideal och sin goda vilja , den ockulta vägen är slutmålet där det krävs disciplin och viljan att uppnå mästerskapet.

Fortsättning korten betydelse kommer i senare inlägg…

Lucia i bondesamhället!

December 13, 2021

Psyche s svek?

December 22, 2021