Själskontakt = ljusbärare?

Även om de flesta ljusbärare har en viss själskontakt så innebär det inte att de tillhör en ockult tradition.

Men oftast när man skådat själens ljus inom sig så förgår allt till all världens härligt som också kallas Sic Transit Gloria Mundi.

Det är precis det som Jesus kallade elddopet och är den sanna och riktiga invigningen till att bli en ljusbärare inom det ockulta.

Men detta är inte samma som att man blivit en sk ockult mästare. Det finns ett uttryck i biblen matt 8:14 = Många är kallade med ytterst få är utvalda.

Alltså det finns många ljusbärare men ytterst få ockulta mästare. Bland antikens mysterier fanns det små mysterier för allmänheten som kände sig kallade.

Templet i Eleusis fick man dricka en sk Kykeon , en dryck gjord på korn , mynta och mjöldryga. Denna dryck gjorde att man fick en uppenbarelse och insikt om att man har ett inte ljus som är faktum den odödliga själen.

Som är en förståelse över att är en själ som har en kropp och inte tvärtom. Alla skall kunna tränas att bli ljusbärare.

Blev du utvald in i Eumolpid familjen så blev man tränad där att bli ockult mästare vilket endast ett ytterst litet antal blev.

Meningen var att man skulle få insikt att man är gudomlig i sin själ och kan jämföra sig med en guds like.

Om du sin ljusbärare sett din egna själ så har den ockulta mästare nåt den sk översjälen. Detta ljus är lika starkt som solen.

Detta ljusflöde och om det förkroppsligas av en Mästare så blir detta som en helande kraft som går genom cellerna i kroppen. Varje cell blir då som ett litet solsystem.

Och när detta lilla solsystem inte är i förbindelse med kroppens helhet ,då förtvinar dessa celler och kommer att dö ut.

Ockultismens budskap är : Ta först kontakt med ditt inre sanna ljus och inse att detta är din sanning och använd sedan din själs intuition och sök upp en ockult Mästare som i sin tur kan ta dig vidare.

Denna väg måste du gå själv i ditt uppsökande av en ockult mästare , ingen annan kommer göra det åt dig. Din själ är din guide men som inte är samma sak som en förnuftig bedömning.

Sök din egna sanna väg…