Midsommarens mystiska varelser !

Även om midsommarnatten känns kort så är den fylld av mystiska varelser och magi , natten är en öppning mellan den verkliga världen och andra sidan. Samtidigt som man bör vara lite försiktig i kontakt med dessa väsen ( framförallt för oss som är mottagliga för andra sidan ) så är det en ypperlig chans att få att få ta del av denna natts magi.

Denna dag ansågs förr att lämpa sig för att förutsäga framtiden , ; tre frågor var oftast centrala ;

Vilka skulle dö?

Vilka skulle gifta sig ?

Och hur skörden skulle bli?

För att kunna få en glimt av framtiden så kunde man genom en sk “årsgång” eller en sk ” vakade tysthet” , befinna sig vid en jordfast sten eller mitt i en korsad väg framkalla vision om vad framtiden skall utvisa , antingen via en bild vision eller genom ett sk hörsel varsel.

Tex så kunde man se begravnings tåget gå förbi om man fick visionen att någon skulle gå eller höra gräset gro för att inse att skörden skulle bli god.

Kärleksspådomar var också mycket viktiga , det var både med lekfullhet och allvarlighet , man utförde detta. En av de vanligaste metoderna var som fortfarande finns idag var att plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden för att få en glimt av sin blivande partner.

Blommornas plockande skall ske under absolut tystnad , bryts tystnaden så bryts magin , just i bonde samhället så var tystnaden ett magiskt tänkande och en markering som man utgår över det normala beteendet. Antalet av blommorna skall vara sju eller nio , olika sorter , just sju eller nio beror på att dessa tal är magiska. Andra saker som de gjorde för att spå framtiden var att klättra över lika många gärdsgårdar som antalet blommor och i samband med att man plockar dom. Detta sätt var för att nå gränsöverskridningen mellan den verkliga världen och den övernaturliga världen.

Gränsen mellan dessa två världar var extra tunn denna natt , och naturen extra fylld av kraftfullhet. Bla läkeväxter sågs som extra kraftfulla , och pga av detta så samlade man på sig så mycket man bara kunde under detta tillfälle. Man band också midsommar kvastar – buketter som man sedan torkade för att få behålla midosmmar magin hela året. Dessa lades ibland i julbadet , för att gårdsfolket skulle få behålla sin hälsa genom vintern eller för att hindra att djuren blev sjuka. Dessa kransar- buketter kunde också användas som botmedel för att hindra sjukdom.

Daggen som föll när midsommar natten övergick till gryning var också av betydelse för att hålla sig stark och frisk. Om man rullade sig naken eller gick barfota i den så skulle detta vara gott nog för klara sig. De samlade också daggen och använde den för att bota sjukdomar men också användes den i bakning för att brödet och ölen skulle jäsa ordentligt.

På vissa ställen i Sverige finns det midsommarkällor , som man smyckade med löv och blommor , sen drack man vattnet och kanske tom slängde i en slant för att bra hälsa och styrka under resten av året.

Jag tycker och skall själv passa på att inatt ta tillvara på den magi och kraft som utlöses och öppna alla mina sinnen för att kunna få ett djup i mina spådomar och mina upplevelser och kunna få extra kraft att kunna hjälpa dig som behöver min hjälp.

Tillsammans med mig så kommer vi nå den magiska gränsöverskridningen och nå till den andra sidan…

De tre renässanserna!

July 1, 2021