Kollektivets utvecklingsnivåer!

I detta inlägg påbörjas ett annat djup och jag börjar med vår sjäkvskattning och personlighets utveckling.

Och jag tänker börja med Myers-Briggs personlighets test som är helt enkelt ett självskattnings test. Dock är tillförlitligheten inte så jättestor. Och detta beror på att detta test visar vad personen tänker och uppfattar om sig själv. Eller helt enkelt hen vill att andra ska se hen och inte ge en faktisk och rätt bild av sig själv.

Liknande variant av samma test kan vi känna igen genom det som tex din chef vill att du skall fylla i innan ditt utvecklings samtal eller när du är hos nån form av vårdgivare. Ett bas test helt enkelt men egentligen rätt meningslöst eftersom det är du själv som skall beskriva dig själv.

Och vad hjälper det att du tycker att du gör ett jätte bra arbete och är en sån bra kollega när din chef ändå inte tycker det. På ett sätt så kan jag tycka att det är lite kränkande att behöva fylla i mina egna grandiosa tankar om mig själv.

Antingen så tror man blint på hur duktig eller frisk man är eller så nedvärderar man sig själv i ett sådant test.

Detta test är väldigt vanligt och nästintill en standard hos kommunens anställda inför ett samtal. Man kan liksom inte neka och likaså hos en vårdgivare så får man bita sig i läppen och snällt svara. Även om jag själv tänkt ibland att jag skulle vilja trycka ner pappret i halsen på den som ber mig värdera mig själv.😉

Denna härliga kollektiva utvecklingsnivå som innebär ett måste för mig att beskriva ;

Testet är en form av typindelning efter fyra funktioner. Som psykiatern CG Jung beskrev ; Förnimmelse, Känsla, Tanke och Intuition.

För att inte förvirra nån så kommer jag i korta inlägg beskriva vad kollektiv utvecklingsnivå är i ett antal inlägg den kommande tiden…

😇❤

CG Jung och hans test!

September 9, 2022