Historien om det hjältemodiga spöket!

Den 20 december 1991 var familjen Edwards (mamma, pappa och fyra barn) i Liverpool för att julhandla. De var inte ensamma om att julhandla i sista minuten. Det var tjockt med folk och det var i princip omöjligt att hitta en parkeringsplats. Till sist fick familjen Edwards en idé. De skulle parkera bakom den gamla kyrkan St. Lukes. Sagt och gjort. Belåtna gick de från bilen mot affärerna. Då gjorde de en fruktansvärd upptäckt! Den yngsta dottern, Abbey, hade försvunnit! De började desperat leta efter henne i julshoppingvimlet men utan framgång. Dessutom började en konstig tjock dimma falla över området… Familjen gick tillbaka till bilen för att se om Abbey återvänt till den. Då hörde de Abbeys röst skrika från kyrkan! De följde ljudet av hennes röst…

När de kom fram till kyrkan hörde de en konstig orgelmusik, vilket var mystiskt då kyrkan inte var i bruk. Då såg de plötsligt Abbey komma ut från kyrkan hand i hand med en märkligt klädd herre. Han såg ut som att han kom direkt från den viktorianska eran med sin långa kappa och svarta tophatt. Hans ansikte var blekt och hans blick var tom.
”Jag ber om ursäkt ifall ni blev oroliga.” sa mannen och lämnade Abbey med sina föräldrar. Abbeys pappa sprang efter mannen men kunde inte hitta honom. Han var upprörd eftersom han trodde mannen kidnappat Abbey. Men då berättade Abbey vad som egentligen hänt. Enligt henne hade en gammal gumma tagit fast Abbey och dragit henne med sig från bilen. De hade gått till kyrkan där en mässa ägt rum. Alla kyrkobesökare hade varit klädda i märkliga gamla kläder. Abbey hade försökt skrika efter sin familj men då hade den gamla kvinnan hållit för Abbeys mun. Men då hade mannen dykt upp och räddat henne.
Det verkar som om ett ondskefullt spöke dragit med sig Abbey in i en parallell dimension och att den mystiska spökherren räddade henne. Denna historia är verkligen ett sant julmysterium.

Sanningen om tomten!

December 1, 2020