Helena brodern Plommonfeldt!

I mars år 1782 sitter Plommonfeldt på en krog vid namn : Claes på hörnet ,som låg vid Norrtullsgatan men egentligen var Beckers värdshus.

Plommfeldt skriver kunga fientlig propaganda på dess fönster , vilket han blir anmäld för. Han döms till halshuggning men turligt nog så hjälper hertigen honom med att undvika detta öde genom att hjälpa honom rymma till Boston.

Under namnet Carl Andersson. År 1785 så rapporteras han av den svenska konsuln att Plommonfeldt går under alias La Marliere och beter sig galnare än vad han nånsin varit.

Plommonfeldt och General Fredrik Horn var mest troliga till att det var dom som skrivit Helena Ordens ritualer men med Hertig Karl som observant.

Dödsdomen som Plommonfeldt tar Hertig Karl som en personlig förolämpning. Denna dom var egentligen en förevändning att bli av med en person som I sin tur svärtat ner Sveriges anseende när handelshuset Plomgrens konkurs 1779.

Tillsammans med sin svåger Horn arrangerade dom att Fredrik Lundin som var delägare skriftligen tog på sig ansvaret för firmans förluster som sedan fick hjälp att fly ur landet med andras medel.

fortsättning följer. ..

Hertig Karls Kamarilla!

September 27, 2021

Fortsättning Hertigen Karl!

September 29, 2021