Glad Påsk!

En mycket stark ljusbärare var Jesus och påskens egentliga fokus bör ligga på Jesus historia och korsfästelse. Även om du inte är kristen och troende så bör man inte glömma anledningen till påsken.

Egentligen så är det en tragisk och mörk högtid men på nåt konstigt sätt så har den blivit färgrann och fylld med godis och påskharar och påskmat. Vilket jag personligen känner är lite fel.

Men samtidigt så älskar jag påskens färger , jag älskar krokusens blommning och påskliljornas gula fanor i våra rabatter.

Dubbelmoral ?

Ja faktiskt och jag får lite dåligt samvete att jag inte fokuserar på Jesus öde men under årens lopp och ju äldre jag bli börjar jag tänka på honom och börjar fundera på varför och hur hans öde blev.

Men jag tillhör de som blir glada att ge bort påskägg och äta god påskmat och äta påskgodis med gott samvete ( för en gångs skull). Mina barn har alltid älskat att få ett välfyllt spännande påskägg. Jag vet jag är superbarnslig men jag verkligen älskar ungarnas blick fylld av förväntan och lycka när de får se vad som komma skall.

Nu är ju min son vuxen så han bryr sig inte om det längre men min dotter på 15 år blir fortfarande smått exalterad , jag har dock börjat införskaffa samlar påskägg som man har som en prydnad de liknar de dyra fabrege äggen men kostar en bråkdel av dessa.

Jag tycker att det är en god ide att samla för att hon skall minnas påsken och så hon kan berätta för sina barn eller kanske tom fortsätta detta arvet och sen kanske hennes barnbarn fortsätter…

Men jag tänker ändå ta upp Jesus öde så att hon får lite allmän bildning och inblick på anledning till att vi firar påsk , senare under dagen. Troligen så vet hon mer om hans öde än jag…

Ni får alla ha en glad Påsk !… jag skickar er alla ett fyllt påskägg med både historia och godis…

Seriösa medium!

April 1, 2021