Fortsättning på Pelleas och Melisande!

Familjen kommer hem , Golaud och Melisande och sonen Yniold. Drottning Genevieve hjälper Melisande bli förtrogen med sitt hemland. Men slottet som är mycket dystert och den skuggiga parken får Melisande att rysa i hela kroppen.

En dag när Melisande möter Palleas i samma park så känner de en gemensam stark dragningskraft som är magnetisk.

Pelleas visar och leder Melisande till parkens brunn som kallas de blindas brunn. Denna brunns vatten kan få den blinde att återfå synen. Denna brunn öppnar ögonen på Melisande och Pelleas för varandra och de blir förälskade.

Vid detta tillfälle så tappar Melisande sin vigselring i brunnen , i detta samma ögonblick då ringen försvinner i vattnet då störtar Golaud från sin häst och skadar sig.

Melisande tar hand om Golaud och sköter hans sår , då upptäcker Golaud att Melisande inte har sin ring på sig. I försvar så ljuger hon att hon tappat ringen i en grotta. Golaud skickar iväg henne för att leta rätt på ringen och dennes kärlekspant.

Golaud befaller Pelleas att följa med Melisande för att hitta ringen. Denna lögn bygger upp en mur mellan dom. Runt omkring dom härskar olyckan , kungariket lider av hungersnöd och sjukdom. På vägen till grottan så möter dom 3 utmärglade gamla tiggare , i förskräckelse och panik flyr Melisande därifrån.

Vid ett tillfälle så borstar Melisande sitt vackra , gyllene och långa hår och faller ut i sång, sången leder Pelleas till henne. När de möts så hänger dom sig åt varandra med blickar och gester , en lek där Pelleas omsluts av hennes gyllene hår.

Golaud tar dom på bar gärning och förbrår dom för sin barnsliga lek…

Golaud hotar sin bror ;

April 26, 2022