Fortsättning fröken Blavatsky!

Hennes skrifter hade gjort henne mycket populär i bla Indien , och runt den 16 feb ,år 1879 anlände hon tillsammans med Olcott till Bombays hamn.

Där i hamnen möttes de av dåvarande Arya Samajs president, Hari Chand Chintamani. Detta samarbete med Teosofiska Samfundet och Arya varade till år 1882.

I Indien så fick Blavatsky kontakt med ockultister som kom till att höra I hennes innersta krets med namn ” Nomena Mystica” , Morya och Kuthumi.

De hade ett stort inflytande på henne , som Kuthumi som hade djup insikt i indiska Ockulta traditioner, Kuthumi var också utbildad i Tyskland och Schweiz och var pga detta förtrogen den europeiska ockulta traditionen. Hennes riktiga namn var Nisikanta Chattopadhyaya.

Morya s riktiga namn var Ranbir Singh och var en Maharaja i Kashmir, han hade samlat tusentals manuskript från olika ockulta traditioner som han bevarade i Raghunath-templet i Jammu. Marya påvisade att den sanna visdomen kommit in i sikhismen via Guru Angad och detta år 1830-1885.

Detta ursprung var detsamma som på tibetanska kallas för Dzogchen som betyder : en väg att uppnå det rena och lysande sinnet. Delar av samma ursprung lära finns kvar i sufiorden men som där kallas Naqshbandi.

Dessa båda traditioner påstår att deras väg till upplysning kommer från en mycket uråldrig utomjordisk källa.

Kuthumis.

Helena Petrovna Blavatsky!

November 26, 2021

Föreningen öst och väst!

November 28, 2021