Folkliga läkekonsten

Och dess magi visar att du inte behöver nåt stort för att få kontakt med dödas sfär. För att få ta del av deras krafter och insikter kan det räcka med att ta dig i genom verkligheten den som kallas icke ordinär.

En magiker kan göra detta per automatik , alltså dessa handlingar för att komma över till de andra världarna.

Det finns vanligare hjälpmedel än tex en trumma och det är vänster hand som skall föras i motsols riktning. Det är en baklänges rörelse där man uppnår att nå de dödas värld.

Varför ?

Jo det är för att man tror att de dödas värld är omvänd mot våran. En sk andrasidanspegeln.

Förr i tiden så kunde man vid en gravsättning lägga ett mynt i vänster handen. Och på höger sida kunde de binda fast ett svärd eller kniv för att balansera vänster handen.

En annan sak som de gjorde förr var att den dödes kläder var knäppta åt vänster och aviga kläder på de sörjande.

Den magiska handen kallas den vänstra handen också. Man använde den magiska handen till de offer som gjordes till för de döda.

Vårens första sädeskorn såddes med vänster hand men också över vänster axel ( baklänges). Första skörden skulle också användas av vänster hand när de tog upp skörden. Pga att den var avsedd för att nå förfädesandarna.

Varje sak som gjordes baklänges och avigt och med vänster sidan gjorde att man både blev befriad och nå andarna.

Genom att ta 3 droppar blod från sitt vänstra ringfinger så trodde man att man kunde förlänga sina krafter till ett visst ting. Denna bloddroppe metod fungerade som bäst vid kärleksmagi. Där man ville väcka en åtrå för någon.

3 varv motsols runt en sten eller runt sitt hus kunde ge varsel om vad komma skall.

Gick du vilse i skogen så skulle du för att se klarhet ta din rock eller jacka och vända den ut och in.

Om du tappat bort din hund eller katt så skulle det räcka med att få dom åter genom att stampa vänster fot mot marken.

En liten parantes är att de ansåg att ett skogsrå var det som gjorde att man gått vilse eller tappat bort på sitt djur. Skogsråets magi gjorde så att de blev vilse.

Visst är detta spännande?

Det finns så mycket som vi inte vet och jag hoppas att du med lika stor nyfikenhet som mig vill följa mig vidare i svartkonst och shamanism?

En mer sansad

January 30, 2024

Vilka platser är heliga

February 4, 2024