Den snåriga utvecklingen inom ockultismen!

Nu har vi kommit fram till de olika hemliga Orden som fanns och vissa finns än idag.

Jag börjar med Rosenkreutzarna ;

Denna orden tar sin början med att Afrodite ( Venus) ger sin son Eros en ros , denna ros fick han för att inte skulle berätta för sin styvfar Hefaistos som var smed att han inte var hans son.

Vår kärleksgudinna Afrodite var ständigt otrogen med Ares ( Mars). Rosen kom årens lopp att var en form av tysthetslöfte , i allmänhet , och framförallt en hermetisk tysthet. Som med korthet kan beskrivas som att inte avslöja hemligheter och mysterier.

Precis som korset är kristendomens symbol så är hermitismen symbol rosen. De invigda från Tyskland som gjort sin rit i Italien gjorde ett försök att inte gå emot kyrkan utan använda kyrkan och via inifrån påbörja en reform.

Denna krets kom att bestå av Johannes Reuchlin ,och Philip Melanchton som var hans styvson. Philip är också författaren bakom den augsburgska trosbekännelsen. Samt Agrippa von Nettesheim och ett flertal litterära personer runt om i deras omgivning.

Den grekiska varianten skulle bytas ut mot den tyska. För att genomföra detta så tog de bort Pythagoras som upphovsman och skapade istället en man vid namn Christian Rosencreutz genom en fiktiv berättelse.

Den fiktiva berättelsen var att Christian rest runt till samma platser som Pythagoras och sin tur där skaffat och samlat en djup kunskap som pga detta kunde integreras ihopa med kristen tro.

Med hjälp av boktryckarekonsten spred de ut sin kunskap till begåvade personer för att sedan utbilda dem vid bla de nya Universiteten i Wittenberg och Universitet i Marburg. Universitetens grundare Fredrik den vise av Sachsen ( år 1502) och Filip den ädelmodiga av Hessen. ( år 1527).

Med hjälp av dessa furstar så kunde de finansiera skrifter och pamfletter som var riktade mot katolska kyrkans kraftfulla inflytande.

Semikolonets Aldus Manutius uppfinnare blev en förebild. Samma man hade en grupp grekiska hermetiker hemma hos sig , dessa översatte allt till sk folkspråk. En av grekerna vid namn Fabius Calvo blev ledare för Venedig , ockultismens fristad.

Om man vill forska i den tyska ockultismens rötter så bör man utgå från en man vid namn Pico della Mirandola som lärde sig hebreiska för kunna studera Kabbalan. Johannes Reuchlin var en av de som blev påverkande och han blev den förste att skriva en bok om Kabbalan och där det framgår att de tio sephiroten i Kabbala , Pythagoras Tetraktys motsvarighet.

Aldus blev finansierad av Pico och hans systersöner som blivit uppfostrade av Pico själv. Dessa söner blev hertigar av Capri , Lionello, och Alberto. Med hjälp av deras pengar så kunde Aldus verksamhet fungera som ett ex så kunde översättningen av Pythagoras gyllene verser ges ut och detta år 1516.

Fortsättning följer…

Bästa tarotlinjen

July 24, 2021