10 år efter dödsdomen;

Mot Plommonfelt visar sig Hertig Karl ute på Plommonfelts gård i Huvudsta. Denna gård ägs av systersonen major Carl Fredrik Horn. Vid denna sammankomst så befinner sig Kapten Ribbing , Kapten Anckarström , Löjtnant Ehrensvärd och Överste Löjtnant Liljehorn.

Som uppbackning finns också andra militärer , två Generaler. Den ena är Plommonfelts svåger Fredrik Horn och Carl Fredrik Pechlin som var gift med Plommonfelts kusin vid namn Anna Christina Plomgren.

Men grovjobbet kommer göras av kaptenerna den 16 mars. Med viss tvekan så backar Anckarström och då tar Ribbing tag i hans hand och fyrar av skottet. Detta skott blir felriktat så kungen dör inte och denna militärkupp kommer av sig.

Delar av Helena Ordens grupp arresteras bla de båda grundarna Baron Wallenstierna och överste Gyllenegranat.

Och Anckarström halshuggs men hinner bikta sig innan till kyrkoherde Roos och vid denna bikt avslöjar att Ribbing utlovat honom en stor belöning som skulle betalas av Hertig Karl.

Dödsstraffen för Horn , Ribbing , Liljehorn , Ehrensvärd omvandlas till en evig landsflykt. Enligt biskopen i Växjö vid denna tiden Olof Wallqvist som också var prinsessan Sofia Albertinas biktfader att de ovannämnda fick en tunna guld i respengar av staten och den dåvarande lagmannen Håkansson som utfört detta uppdrag fick en rejäl och god pension för att tiga.

Mordet på Gustav lll blev en kulturell Opera som Verdis ” Maskeradsbalen”. Dock utspelas den inte i Stockholm utan i Boston.

Fortsättning Hertigen Karl!

September 29, 2021

Ärkeänglar

October 18, 2021